Nationale Coming Out dag

Hierbij willen wij u van harte uitnodigen om op woensdagmiddag 11 oktober a.s. naar het Huis van de Wijk, “ de Alkenhorst” te komen, om de nationale coming out dag met ons te vieren. Deze nationale coming out dag wordt door jong en oud gevierd! Dit kun je in het Nederlands vertalen als de ‘Uit de kast komen dag’. Het is een uitdrukking die we gebruiken om aan te geven dat iemand die bijvoorbeeld homo of lesbisch is, heeft besloten daarmee naar buiten te treden. Dat uit de kast komen is niet voor iedereen even makkelijk en daarom is deze dag in het leven geroepen. We besteden hier met zijn allen aandacht aan, want iedereen wil toch eigenlijk zichzelf kunnen zijn? WonenPlus Alkmaar organiseert samen met De Alkenhorst en met medewerking van het bureau discriminatiezaken van de Gemeente Alkmaar deze middag, waar iedereen die zich betrokken voelt of belangstelling heeft voor dit thema welkom is. We zullen vooral aandacht schenken aan hoe het gaat met homoseksuelen, lesbiennes en andere vijftigplussers. Het (feestelijke en vooral gezellige) programma ziet er als volgt uit:

13.00 – 13.30 inloop met koffie en thee
13.30 – 13.35 welkomstwoord
13.35 – 15.45 uur: De “ Regenboogambassadrice” Anne Russchen zal een aantal gasten interviewen om meer te weten te komen over wat de zogenaamde ‘roze vijftigplussers’ bezig houdt, de moeilijkheden die zij misschien tegenkomen en wat voor goede dingen er al veranderd zijn in hun leven.
Daarna zal de helblonde, lang gebeende en hooggehakte Dolly Bellefleur het publiek vermaken met live gezongen liedjes.
Tussendoor zullen Dolly Bellefleur en Anne Russchen samen de quiz ‘Ik Hou van Noord Holland’ presenteren, waarbij een paar leuke prijzen te winnen zijn!
Daarnaast vindt er ook nog een loterij plaats.

Vanaf 15.45 sluiten wij af met een hapje en een drankje.
Wij kijken uit naar uw komst om samen met andere buurt en stadsgenoten deze gezellige , maar ook informatieve middag mee te maken.

Met hartelijke groet,
Anne Levah Russchen (bureau discriminatiezaken) , medewerkers van het Huis van de Wijk en het team van WonenPlus Alkmaar.