Vacatures

Tuinhulp
WonenPlus vrijwilligers helpen mensen die zelf niet meer in staat zijn om hun eigen tuin te doen. Het gaat om: snoeien, schoffelen, grasmaaien, plantjes potten, onkruid wieden, potten vullen met aarde. Maar ook: onkruid verwijderen tussen de tegels, een tuinpad bladervrij maken of een schutting rechtzetten. Resultaat: een opgeknapte tuin, een dankbare bewoner en een blije buurt. Kom je ons versterken? Je bepaalt je eigen tijd. Help ons helpen!

Boodschappenhulp
Steeds meer ouderen en jongeren met een fysieke, verstandelijke of psychiatrische beperkingen helpen wij met de wekelijkse boodschappen. Daarom zoeken wij vrijwilligers die boodschappen willen doen: Incidenteel, indien nodig, bijvoorbeeld bij ziekte en/of wekelijks boodschappen doen, op de fiets of met de auto en/of samen met iemand boodschappen doen.

Samen Winkelen/Samen uit
Voor ouderen, mensen met een beperking of chronisch zieken. Als Samen Winkelen vrijwilliger haalt u met de eigen auto de deelnemers thuis op. U vergezelt/begeleidt hen bij het winkelen en u brengt hen weer thuis. De deelnemers betalen u de vergoeding voor de benzinekosten. Het is in groepsverband naar verschillende locaties volgens het Samen Winkelen programma. Met de andere vrijwilligers en deelnemers wordt een gezamenlijk koffiemoment afgesproken. Naast diverse winkellocaties zijn er nu ook uitstapjes naar musea, tuin- en bezoekerscentra en andere leuke locaties.

Vrijwilligers voor de Schermer en Graft-de Rijp Grenzen verleggen?
Op dit moment is WonenPlus Aangenaam op zoek naar vrijwilligers in Graft-de Rijp en de Schermer. Hun werkwijze is dezelfde als bij WonenPlus Alkmaar en zij vragen zich af of er in Alkmaar vrijwilligers zijn die ook in dit gebied willen helpen. Zij zoeken hulp bij administratie, boodschappen, op de computer of de tablet, begeleiding bij vervoer, huisbezoek, klusjes en ook bij sociale activiteiten, zoals samen een kopje koffie drinken, erop uit of een hobby uitoefenen. Ook zoeken zij medewerkers voor op hun servicepunt als aanspreekpunt voor abonnees en om vrijwilligers te koppelen aan een dienst. WonenPlus Aangenaam is onderdeel van de Regionale Stichting WonenPlus. Bel voor informatie of een gesprek. WonenPlus Aangenaam Dinsdag, woensdag en donderdag. Tel. 0299-820139 of wonenplusaangenaam@rswp.nl.