Tuin Tweedaagse groot succes

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 april 2017 organiseerden WonenPlus Alkmaar en Present Alkmaar voor de tweede maal een Tuin meerdaagse. Deze Tweedaagse werd een echte dubbelklapper! Er zijn in totaal 17 tuinen in Alkmaar en 1 in Bergen opgeknapt. Op de eerste dag was er een team van de gemeente Alkmaar, unit PPI (Projecten, Programma’s en Interim management) aanwezig.

Een match gemaakt op de beursvloer.

Aangevuld met WonenPlus vrijwilligers gingen zij twee aan twee naar diverse tuinen in de stad. Ook hebben zij enkele abonnees van WonenPlus getrakteerd op een uitstapje naar een tuincentrum of geholpen met boodschappen doen in een supermarkt. Op zaterdag heeft een ploeg vrijwilligers twee grote tuinen van Present opgeknapt. Eén van de tuinen was bij een woonverblijf van Parlan voor minderjarige jongens. Dat werd een leuke samenwerking omdat deze bewoners ook zelf actief meewerkten.

Alle vrijwilligers en tuinbezitters waren erg blij. Voor de ene groep was het fijn om samen in de tuin te werken, voor de anderen was het een uitkomst dat hun tuin zo netjes werd opgeknapt en zij weer eens aanspraak hadden. Een bewoonster was zeer tevreden: want vlak voor haar 85e verjaardag zag haar tuin er toch weer prachtig uit.

Omdat het aantal tuin aanvragen nauwelijks bij te houden is, zijn ook wij zeer tevreden. Want we organiseren deze dagen ter ondersteuning van de tuinvrijwilligers die het hele jaar door tuinen opknappen.

Iedereen bedankt die deze Tuindagen mede tot een succes heeft gemaakt!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK...

%d bloggers liken dit: