‘Café Doodgewoon ’

Afgelopen woensdag 14 juni in cafe doodgewoon Alkmaar keken we naar de documentaire van Miep. Zij die nog maar kort zou leven na haar diagnose. Miep zorgde voor een verlenging van zes jaar. Ze trok mensen om zich heen waarin zij kracht vond om deze verlenging van haar leven aan te gaan en dat deed ze door de rose kuur, zoals ze dat zei tegen haar artsen. Bovenal leefde ze het leven. U kunt nog terug kijken naar de documentaire: youtube, Miep zes jaar in de verlenging.

We begrijpen wel waarom Miep de wijn kuur koesterde. Door wijn te drinken, komt de diepere innelijke laag van de mens naar boven. Het onbewuste wordt zelfbewustzijn. Wijn is een goed middel om gedachten beter onder woorden te brengen, het stemt je tot nadenken waardoor er ruimte komt voor reflectie.
Yvonne van Ingen, specialist ouderengeneeskunde en kaderarts palliatieve zorg, bood Ria Vink, het boekje Focus van Kevin Wubbels, aan. Een boekje over eenvoud, focus, liefde voor het leven.
Want eenvoud zegt maak je niet teveel zorgen over wat je doet en hoe het moet, heb vertrouwen en doe je best. Ontmoet de ander, doe dat met eenvoud en oprecht, want met die kracht hoeft de ander en jezelf niet alleen te lopen.

De werkgroep van cafe doodgewoon Alkmaar heeft ontzettend hun best gedaan om de avonden tot een groot succes te maken. Heel veel dank.

Wij wensen u allemaal een eenvoudige mooie zomer toe. Na de zomer gaan wij u weer verrassen.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK...

%d bloggers liken dit: