Gratis event ‘Wegwijs in zorg en welzijn’ voor mantelzorgers

Zorgt u voor iemand die hulp nodig heeft? Bijvoorbeeld uw partner, kind of (schoon)ouders? Dan weet u als geen ander dat die zorg soms best pittig kan zijn. Het gaat vaak gepaard met veel regelen, formulieren invullen en keuzes maken. Dit event is geschikt voor iedereen die zijn weg wil vinden in het regelen van zorg en ondersteuning. Zo houdt u de mantelzorg het beste vol.

Mantelzorgmakelaar Miranda de Greeuw,  werkzaam voor het Mantelzorgcentrum te Heiloo, informeert u over de ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers in : ‘Mantelzorg geven is vaak vanzelfsprekend. Je doet het ‘gewoon’ voor de ander. Maar het kan ook emotioneel zwaar zijn en lastig te combineren met je werk of andere bezigheden’.

Tijdens deze bijeenkomst bespreekt zij de volgende punten:
1. Het begrip mantelzorg en de uitdagingen en behoeftes van mantelzorgers
2. Wegwijs in professionele zorg: welke soorten zorg zijn er, wie betaalt wat en bij welk loket kan ik terecht?
3. Wegwijs in welzijn: bij welke organisaties kan ik terecht voor ondersteuning?
4. Alles over Mantelzorgmakelaars

Samenwerking tussen Evean Ledenvereniging, WonenPlus en Univé
Alle drie hechten we veel waarde aan begeleiding en ondersteuning van mantelzorgers. We dragen hier ook allen ons steentje aan bij. Evean Ledenverenging u gids in het landschap van welzijn, wonen en zorg, WonenPlus met zijn maatschappelijke functie binnen de regio en Univé met zijn sponsoring en de extra ondersteuning voor mantelzorgers vanuit de zorgverzekering.

Deelname aan dit event is kosteloos, zowel voor klanten als niet-klanten. We trakteren iedereen op een lekkere versnapering. Er is ruimte voor maximaal 60 deelnemers.

Datum: Dinsdag 18 juli 2017
Tijd: Inloop vanaf 13.00 uur
Presentatie 13.30 uur
Mogelijkheid om individueel vragen te stellen 14.45 uur
Einde 15.30 uur
Locatie: Wijkcentrum De Alkenhorst, Schelfhoutlaan 4, 1816 LG Alkmaar

Neem contact met WonenPlus  om u aan te melden.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK...

%d bloggers liken dit: