Bijeenkomst Samen Tegen Eenzaamheid

Themabijeenkomst over het herkennen van, omgaan met en voorkomen van eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Iets doen tegen eenzaamheid begint met het leggen van contact. In de Week tegen Eenzaamheid (van donderdag 21 september t/m zondag 1 oktober) wordt landelijk aandacht gevraagd voor dit probleem.

In het kader van deze Week organiseert de Vrijwilligers Centrale op woensdag 27 september van 9.00 uur tot 12.30 uur namens het Alkmaars Platform van vrijwilligersorganisaties in zorg en welzijn een themabijeenkomst over eenzaamheid. Iedereen die meer wil weten over het herkennen van, het omgaan met en het voorkomen van eenzaamheid zou er bij moeten zijn deze ochtend. Beroepskrachten, vrijwilligers, mantelzorgers en geïnteresseerden uit de gehele regio zijn dan ook van harte welkom. Er zijn ervaringsverhalen, workshops en presentaties.

Uiteraard kun je ook vragen stellen en er is een mogelijkheid tot netwerken. Deelname aan de bijeenkomst is gratis, maar aanmelding vooraf is noodzakelijk.

Woensdag 27 september
9.00-12.30 uur
Kapel Westerhout, Van Houtenkade 3, Alkmaar

Programma
Opening door dagvoorzitter
Eerde de Swart, directeur Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar

Presentaties
• Henri Imholz, voorzitter Alkmaars Platform van vrijwilligersorganisaties in zorg en welzijn: Definities, cijfers en feiten over eenzaamheid
• Dick Pieters, Ignius Consultancy Training Coaching: Contact maken en contact onderhouden (interactief).
Workshops
• Maken van een “Loesje poster” over eenzaamheid, o.l.v. Yannick Nijsingh van Humanitas
• Hoe maak je eenzaamheid bespreekbaar? Welke gesprekstechnieken kun je inzetten? O.l.v. Dick Pieters, Ignius Consultancy Training Coaching
• In gesprek met de 3 ervaringsdeskundigen. Interactief, o.l.v. Eerde de Swart van de Vrijwilligers Centrale

Afsluiting
Met drankje en broodje en netwerkmogelijkheid.

Aanmelden

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK...

%d bloggers liken dit: