Groepsexposities in de Alkenhorst

Aan de Schelfhoutlaan 4 in het huis van de wijk de Alkenhorst zijn tot 1 april twee groepsexposities te bewonderen. Kunstcollectief Samen Sterk is een groep van ongeveer 20 kunstenaars, al dan niet met een psychiatrische achtergrond. Vorig jaar is de groep naar de overzichtstentoonstelling van “de Stijl” in het Gemeentemuseum in Den Haag geweest met onder andere Piet Mondriaan. Dit inspireerde hen om met hun eigen stijl en visie een ’Mondriaan’ schilderij te maken. Deze doeken zijn te zien in de zalen van de Alkenhorst.

In hetzelfde wijkcentrum maar dan in de kantoren van WonenPlus Alkmaar is een tentoonstelling van Fotogroep “De Waag/De Horn”. Een zeer gedreven groep fotografen die graag bij elkaar komt voor advies en uitwisseling. Zij vinden het leuk om ook buiten de huiselijke kring hun foto’s te laten zien. Eén van de fotografen is Frans den Nijs die ook WonenPlus vrijwilliger is en veel klusjes bij mensen thuis doet. U bent van harte welkom deze prachtige foto’s met een diversiteit aan onderwerpen te bezichtigen.

Openingstijden WonenPlus: maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Kijk ook op www.wonenplus-alkmaar.nl of www.dealkenhorst.nl