Café Doodgewoon Alkmaar op woensdag 14 maart 2018

Sinds 2008 is Café Doodgewoon geopend voor professionals, vrijwilligers en mantelzorgers in de palliatieve zorg. Ook in 2018 opent het café maandelijks elke tweede woensdagavond zijn deuren weer.
Thema: Leer anders denken over situaties en wordt een gelukkiger mens
19.30 – 20.00 uur Inloop
20.00 –21.00 uur Gastspreker: Emma Marsman
21.00 – 22.00 uur Ontmoeten en napraten

RET doet een beroep op uw gezonde verstand en helpt u anders denken, voelen en doen, waardoor u leert problemen effectiever te hanteren. Gevoel en gedrag worden in belangrijke mate bepaald door onze gedachten en die kunnen we zelf veranderen. Dit wordt geïllustreerd door de volgende uitspraak van de filosoof Epictetus (60 na Christus) “Het zijn niet de dingen die in de wereld gebeuren, waardoor we van slag raken, maar de gedachten daarover ”. Er wordt aan de hand van voorbeelden uit de theorie praktisch geoefend.
Emma Marsman is wijkverpleegkundige en RET therapeut.

Kom doodgewoon op 14 maart 2018!

Locatie: Hal van Hospice Alkmaar Blanckerhofweg 13 • 1816 HG Alkmaar

Overweging:
Het heeft bestaan, het buitenspelen, het heerlijk hollen door de straat, verstoppertje, hinkelen, tollen, maar zoals het in het leven gaat tijden veranderen, worden nieuwer, er gaat iets af, er komt iets bij, het heeft bestaan het buitenspelen. Tijden veranderen, worden nieuwer, alles kent een begin en een einde, misschien is dat van het leven, de aanvaarding en de ware zin !!! Maar gedaan is gedaan, en je deed wat je deed. We leren uit het verleden, maar we staan in het heden, vandaag doe ik het beter, maar dat is nog maar de vraag, wat doe ik met morgen, want morgen is gewoon weer vandaag.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK...

%d bloggers liken dit: