Expositie Via Nova

Bij WonenPlus Alkmaar, Schelfhoutlaan 4 in Alkmaar is op dit moment een expositie van Noa (Via Nova).  Noa heeft zich onlangs aangesloten bij het  Kunstcollectief Samen Sterk. Ze  noemt zichzelf een eigenzinnige huis, tuin en keuken artiest met een paradoxale werkwijze.
Haar werk bestaat uit meerdere lagen en materialen, zowel fysiek als het verhaal erachter. ” Ik ben gefascineerd door kleuren en het leven, hoewel ik het verhaal erachter niet altijd vanzelfsprekend begrijp. Dit is mijn drijfveer. Ik maak van deze ongrijpbare wereld een afbeelding die ik zelf goed kan vertalen. Je zou mijn werk kunnen zien als een plattegrond van mijn eigen brein.
Als sinds ik een potlood vast kan houden creëer ik. Ik heb verscheidene materialen geprobeerd en ben blijven hangen bij een combinatie van aquarel, alcoholmarkers en fineliners. Kleuren, vrouwen, dieren en bloemen zijn mijn favoriet. Dit omdat ik de schoonheid van het leven wil weergeven, het tegenovergestelde van hoe het er in mijn hoofd aan toegaat. Ik bekijk de wereld met een roze bril omdat het in mijn hoofd al duister genoeg is.

Deze paradox en zoveel anderen zijn veelal het verhaal achter mijn werk. Ik hoop dat het u zal inspireren. Facebook: Via Nova.  Email: noalynzee@gmail.com