Buurten in De Hoef een groot succes

Ruim twee jaar geleden startte Buurten in De Hoef, een project om eenzaamheid bij ouderen aan te pakken. Georganiseerd door de bewonersonderneming de Alkenhorst en WonenPlus Alkmaar, met financiële steun van het Oranje Fonds. Het doel is om elkaar te ontmoeten, contacten te leggen en samen activiteiten op te zetten. Vrijwilligers vervullen de dragende rol. Door hen is Buurten in De Hoef een groot succes en weten veel ouderen inmiddels de weg naar het huis van de wijk ‘De Alkenhorst’ te vinden.

Men kan iedere woensdagmiddag met elkaar in gesprek in de huiskamer ofwel  deelnemen aan de wekelijkse kook- en eetgroep, de high teas, de ontmoetingstafel, de feestelijke bijeenkomsten met speciale dagen of de maandelijkse zondag matinee film. Ouderen voor wie de stap naar De Alkenhorst te groot is, worden thuis bezocht. In de week tegen eenzaamheid (1 oktober t/m 8 oktober) is gestart met een extra diner op vrijdagavond. De initiatiefnemers van het samen koken en eten, Hans en Willy, hadden zich met andere vrijwilligers flink uitgesloofd, met als resultaat: een heerlijke Indonesische rijsttafel. Zij werden daarvoor door de deelnemers in het zonnetje gezet