Cursus: Zin in contact

Soms heb je zin in een praatje. Je spaart je verhaal op totdat je een kennis of vriend ontmoet aan wie je vertelt wat je beleefd hebt. Soms wil je je verhaal direct aan iemand kwijt, omdat iets je hoog zit of spanningen met zich meebrengt. Dan is het mooi als je iemand kan bellen of bij iemand langs kan gaan.
Wat als je niet meer weet met wie je contact op kan nemen, bijvoorbeeld omdat je vriendenkring de laatste jaren kleiner is geworden? Dan blijf je zitten met je verhaal en dat kan dan leiden tot spanningen.

Vaak sta je er niet bij stil hoe belangrijk vriendschappen zijn. Als je jezelf kunt redden en voldoende mensen om je heen hebt, is het misschien vanzelfsprekend dat je een beroep op hen doet. Echter als je situatie verandert door bijvoorbeeld het verlies van je partner of een verhuizing, dan merk je pas hoe waardevol vrienden zijn. Vriendschappen onderhouden en nieuwe vriendschappen aangaan is belangrijk. Maar hoe doe je dat? Want in het verleden ging dat toch vrijwel vanzelf.

In deze cursus ‘Zin in contact’ ontdek je stap voor stap hoe je nieuwe contacten en vriendschappen kunt leggen, hoe je vriendschappen kunt onderhouden en wat je aan vriendschappen kunt hebben.
Je gaat hiermee actief aan de slag met de andere deelnemers van deze cursus.

Zes bijeenkomsten van 14 tot 16 uur. Data: 27 september, 4, 11, 25 oktober, 1 en 8 november
Waar? In een aparte ruimte in wijkcentrum De Oever (Oudorp) Amstelstraat 1823 EV Alkmaar.
Wie? Het is bestemd voor 70 plussers. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.
Ter kennismaking wordt u van tevoren gebeld. Aan de cursus zijn geen kosten aan verbonden.

Zin om mee te doen? Meld je aan bij de receptie van wijkcentrum de Oever. T. (072) 511 73 11 E. receptie@de-oever.nl