Videoportretten

Vrijwilligersprijzen

WonenPlus Alkmaar is dit jaar door de Nationale Vrijwilligersprijzen (onderdeel van Vereniging NOV) uitgedaagd om in een filmpje van 1 minuut te laten zien wat vrijwilligerswerk voor ons betekent. Deze uitdaging zijn wij natuurlijk aangegaan. Met dank aan de vrijwilligers die wilden vertellen wat hen aangrijpt in het vrijwilligerswerk. Klik op de link hieronder om het resultaat te bekijken!

Cursus ´Zin in contact´

Elly (78 jaar) woont sinds het overlijden van haar partner alleen. ‘Ik vroeg me af hoe ik uit de eenzaamheid kon komen. Ik ben geen type dat spontaan aanbelt bij andere mensen. Bij het buurthuis ben ik geholpen met de cursus Zin in contact’.

Deze cursus is t.b.v. de aanpak eenzaamheid opgezet door WonenPlus Alkmaar voor de doelgroep 70+ en gestart in De Alkenhorst (De Hoef). en daarna in De Oever (Oudorp). Ook staat de cursus Zin in contact voor 70+ op de planning in 2022 in de binnenstad bij De Sociëteit en in Huiswaard in ontmoetingscentrum Wijkwaard. Bekijk Elly haar bevindingen in dit videoportret. (bron: eenzaamheidalkmaar.nl)