Ervaringsverhalen

Dik: Klusjes en nog veel meer

Dik van Luit is al bijna twaalf jaar vrijwilliger bij WonenPlus Alkmaar. We ontmoeten elkaar tijdens het inloopuur op maandagmiddag in de Rekere, het ontmoetingscentrum in Huiswaard. Dik is geen onbekende in de Rekere. Hij zit daar op de maandagochtend voor vragen over de computer, laptop of voor andere digitale hulp.

Lees verder

Leonie: jongste vrijwilliger bij WonenPlus

Op de digitale vraag & aanbod-website www.teamvrijwillig.nl plaatsen wij geregeld oproepjes. Leonie bood haar hulp aan en zodoende kwam ons kennismakingsgesprek tot stand. De match werd snel gemaakt.
Leonie Bankersen is 22 jaar en op dit moment de jongste vrijwilliger bij WonenPlus.

Lees verder

Engel: 15 jaar WonenPlus vrijwilliger

WonenPlus Alkmaar bestaat 15 jaar. Engel Schoffelmeer is vrijwilliger vanaf het eerste uur. Een prachtige reden voor Inge Zoet, ook werkzaam bij WonenPlus vanaf 2004, om hem te interviewen.

Lees verder

Rens: voor uw computervragen

In het huis van de wijk de Alkenhorst, vlak naast het servicepunt van WonenPlus, is een prachtige computerhoek. Daar is Rens iedere maandag- en donderdagmiddag trouw aanwezig om abonnees van WonenPlus of bezoekers van het wijkcentrum te helpen met vragen over de computer, laptop, smartphone of tablet.

Lees verder

Iet: Een band van vertrouwen

Zo’n ruim drie jaar geleden ben ik bij WonenPlus begonnen met vrijwilligerswerk. Iets dat ik altijd al wilde doen, maar gezien mijn baan nog even moest wachten. Zo kwam ik terecht bij Mevr. N.  Ze had iemand nodig om boodschappen mee te doen en zo geschiedde.

Lees verder

Anna en Ellen

Anna (30) en Ellen (56) doen allebei sinds 2014 vrijwilligerswerk bij WonenPlus. Het viel hen op dat de jongere garde in de minderheid is. Reden te meer om met hen in gesprek te gaan. Waarom doen zij vrijwilligerswerk, wat maakt dat zij zo actief en betrokken zijn en blijven? We spreken de ‘meiden” in Oudorp.

Lees meer

Lisa: Steuntje in de rug

Het is maandagochtend en Lisa de Graaf wandelt het kantoor van WonenPlus binnen. Met haar 23 jaar is Lisa van alle WonenPlus vrijwilligers de jongste. Ze besloot een half jaar geleden te reageren op onze oproep in de krant voor Samenkracht.

Lees meer