Dienstenaanbod

WonenPlus Alkmaar heeft een uitgebreid dienstenpakket waarvan gebruik gemaakt kan worden door onze abonnees. Voor de diensten die uitgevoerd worden door vrijwilligers geven wij u hieronder voorbeelden.

Wat we doen

WonenPlus biedt een scala aan diensten waarmee wij u kunnen ondersteunen bij het zelfstandig wonen.

Administratie

Hulp bij het ordenen, formulieren invullen, huurtoeslag, abonnementen opzeggen, belastingaangifte. Afhankelijk van uw vraag kunnen wij ook doorverwijzen naar een belastingkantoor, schuldhulpverlening, budgetwinkel en formulierenbrigade.

Boodschappen

Wordt boodschappen doen te zwaar? U kunt hulp aanvragen als u een keer ziek bent. Is het wekelijks, dan vragen wij even de tijd om een vrijwilliger te vinden. Gaat het om zware boodschappen die met de auto gehaald moeten worden of gaat u met de vrijwilliger mee, dan betaald u benzinekosten. Per kilometer betaalt u € 0,30 aan de vrijwilliger. Ook eventuele parkeerkosten zijn voor uw rekening.

Computer-, en tablethulp

Voor het verhelpen van storingen, assisteren bij internetten of social media, verzenden van e-mails, hulp bij installeren of het downloaden van een programma. Ook voor iPad, de Compaan, andere tablets en smartphones. U kunt voor uitleg ook naar WonenPlus in de Alkenhorst komen. Op maandag- en donderdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur geeft een vrijwilliger van WonenPlus uitleg. Laptops zijn aanwezig.

Hond uitlaten

Bent u ziek en kunt u niemand vinden om uw hond uit te laten? Of wilt u een wekelijkse lange wandeling voor uw hond? Dan kan een vrijwilliger dat voor u doen. Informeer ook naar andere dierenopvang mogelijkheden.

Huisbezoek

Na inschrijving krijgt u een huisbezoek met informatie over de mogelijk-heden bij WonenPlus. Wij inventariseren uw thuissituatie ten behoeve van de gewenste ondersteuning. U kunt vragen stellen en uw wensen kenbaar maken. Er kan ook een vriendschappelijk huisbezoek worden aangevraagd. Gezellig een praatje maken of samen een spelletje doen.

Hulp bij ziekte en ongemak

Incidentele hulp bij ziek zijn. Zoals een afvalrolemmer aan de weg zetten, naar de apotheek, eenmalig strijken of de ramen lappen, straatje schoonvegen of hulp bij verhuisdozen in- en uitpakken. Praktische taken die u tijdens uw ziekte even niet zelf kunt uitvoeren.

Informatie en advies

De vrijwilligers op het servicepunt zijn er voor al uw vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. De WonenPlus consulenten zijn er voor persoonlijke begeleiding, advies, verwijzing en bemiddeling naar instanties.

Kledingherstel

Voor kleine herstelwerkzaamheden; een losgelaten zoom, een knoop aanzetten, een rits vervangen, gordijnen zomen, broek of rok inkorten. Heeft u zelf geen naaimachine, dan kan de vrijwilliger met uw toestemming de (schone) spullen mee naar huis nemen.

Klussen

Voor kleine klusjes in en om het huis (1 à 2 uur). Zoals het vervangen van een kraanleertje, een schilderij of een plank ophangen, een kastje in elkaar zetten, de cv ketel bijvullen, een lamp of een gordijnrails ophangen, radio- of tv zenders instellen.