Zin om er op uit te gaan, vitaal te blijven, anderen te ontmoeten?

Bekijk hier onze activiteiten. 

Buurten in de Hoef

 
 
In onze gezellige huiskamer kijkt gastvrouw Milette naar u uit. Mist u een praatje en wilt er even uit? Kom dan binnen voor een kop koffie of thee. U ontmoet buurtbewoners en kunt deelnemen aan een spelletje, een praatje, luisteren naar muziek, iets lezen, een activiteit waar u op dat moment zin in heeft. Loop gerust eens binnen.
Iedere maandagmiddag en woensdagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur met gastvrouw Milette bij WonenPlus in de Alkenhorst, Schelfhoutlaan 4 in Alkmaar (de Hoef).

De Derde Helft

Bent u 55 plus, wilt u vitaal blijven en vindt u het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten in een gezellige sfeer? Kom dan bij de gezellige club van de Derde Helft waar u kunt biljarten, wandelen, klaverjassen, walking football of jeu de boulen. Eens in de zoveel tijd doen we een thema activiteit zoals een kaas- of wijnproeverij, lunches, diners of een historische wandeling. Eerste keer gratis, daarna een 10 rittenkaart voor € 30,- (inclusief koffie/thee). WonenPlus consulent Inge is erbij.
Iedere woensdag van 14:00 tot 16:00 uur. Inloop vanaf 13:30 uur en we sluiten gezamenlijk af in het gezellige clubhuis van v.v. Kolping Boys, Beverdam 3 op Sportpark de Nollen in Alkmaar. LET OP: er is een zomerstop in juli en augustus.   

Gespreksgroep / Zingeving

“Waar doe ik het allemaal voor” en ”waarom ben ik hier eigenlijk”? Dat soort gevoelens horen bij het leven. Vaak bij momenten waarop er sprake is van een grote verandering of van een verlies, komen deze vragen boven. Het kan ook spontaan opkomen, bij een wandeling in het bos of gewoon omdat je het je afvraagt of er bij stil wilt staan. Wat zin geeft in het leven is per persoon verschillend. Gedachten en gevoelens van zinloosheid horen bij het leven. Echter, als het lang duurt kan dit  diepe eenzaamheid veroorzaken. Dan is het belangrijk om hier weer een weg in te vinden. Mensen kunnen elkaar daarbij echt helpen. Dan kunnen gesprekken hierbij helpen. Bij WonenPlus Alkmaar kan dit één op één aan huis of in een gespreksgroep. Informeer naar de mogelijkheden.

Odensehuis locatie de Hoef

Als je te maken krijgt met vergeetachtigheid is het goed dat je dingen blijft doen met mensen die blij zijn dat je er bent. Het Odensehuis is zo’n plek waar je samen kunt praten, bezig zijn, lachen en ontspannen in een open sfeer waar iedereen er mag zijn. Met elkaar kiezen we wat we gaan doen, met ruimte om iets anders te doen of enkel een kop koffie drinken. Een deelnemer: “Ik red het prima thuis, maar soms wil ik praten over hoe ik om kan gaan met mijn vergeetachtigheid. Hier ontmoet ik anderen die er ook mee te maken hebben. Je thuis voelen in een andere situatie dan thuis”.
Iedere op vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur in de WonenPlus huiskamer in het wijkcentrum de Alkenhorst, Schelfhoutlaan 4, Alkmaar, de Hoef. 
Deelnemen of gastvrouw/heer zijn? Neem contact op met Daniella op 06 30261821 of mail d.ijsveld@wonenplusalkmaar.nl

Samen Winkelen en Samen Uit

Zin om er op uit te gaan? Met diverse uitstapjes naar verschillende locaties. Speciaal voor WonenPlus abonnees. Vrijwilligers halen u op, begeleiden u tijdens het uitstapje en brengen u weer thuis. Er is altijd een gezellig groeps-koffiemoment. De vervoerskosten betaalt u aan de vrijwilliger, dit kan ook met de Alkmaar Pas. U wordt ’s morgens opgehaald rond 9:30 uur of ’s middags rond 13:30 uur. Opgave tot een week van te voren. Vol = Vol. Bel of mail met het servicepunt. Klik hier om het nieuwe programma te bekijken.