Projecten

WonenPlus Alkmaar heeft tegenwoordig een steeds bredere dienstverlening voor een grotere doelgroep. Naast praktische hulp en persoonlijke ondersteuning doen we mee met diverse projecten. Door samenwerking met andere partijen en met verschillende eigen projecten speelt WonenPlus in op de veranderende maatschappij en behoeften.

De Energiecoach

Voor een energieadvies op maat kan elke inwoner van de gemeente Groot Alkmaar terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Een energiecoach komt dan thuis bij u langs, bespreekt uw situatie en kijkt waar voor u nog energiewinst is te behalen. Een bezoek van de energiecoach duurt ongeveer een uur en is geheel gratis. De energiecoaches doen hun werk vrijwillig vanuit WonenPlus Alkmaar en zijn speciaal opgeleid door het Duurzaam Bouwloket om u een gedegen energieadvies te kunnen geven.  De ondersteuning varieert van tips voor ledlampen en waterbesparende douchekoppen tot actief terugdringen van het energieverbruik. Dit kan bijvoorbeeld door korter te douchen of de cv-ketel slimmer in te stellen. Informeer en vraag een energiecoach aan bij e.hoekstra@wonenplusalkmaar.nl

Voor Mekaar Daalmeer

Voor Mekaar Daalmeer, een laagdrempelige informatiepunt voor wijkbewoners met vragen op het gebied van welzijn, zorg, voorzieningen en sociale wet- en regelgeving. In samenwerking met professionals van wijkcentrum Daalmeer, MEE & de Wering, Humanitas, WonenPlus Alkmaar en vrijwilligers. Op de woensdagen in de éven week is er altijd iemand van WonenPlus Alkmaar. Voor informatie, kennismaken of vragen stellen over bijvoorbeeld het dienstenaanbod, een praktische vraag of als u iets wilt weten over het abonnement. Of als de mantelzorg (te)veel wordt. Hulp nodig of hulp bieden? Kom langs, de koffie staat klaar op woensdag en donderdag van 9:00 tot 12:00 uur. 
Wijkcentrum Daalmeer, Johanna Naberstraat 77b. Tel: 072-5617618. E-mail: voormekaardaalmeer@gmail.com

Voor Mekaar Oudorp

WonenPlus Alkmaar neemt deel aan het Voor Mekaar team in Oudorp, een laagdrempelig informatiepunt voor de inwoners van Oudorp. Hier kan jong en oud terecht met allerlei vragen op het gebied van welzijn, zorg, voorzieningen en sociale wet- en regelgeving. Vrijwilligers en professionals staan voor u klaar om samen met u een oplossing te zoeken en u zo nodig naar de juiste instantie door te verwijzen. Het gebruik van het informatiepunt is gratis. Kom langs tijdens ons spreekuur en men staat u graag met raad en daad bij.
Maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur in wijkcentrum de Oever, Amstelstraat 1.
Dinsdag- en donderdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in buurthuis de Wachter, Oudorperdijkje 65.  Voor Mekaar Oudorp: Tel 072-5117311. E-mail adres: info@voormekaaroudorp.nl

Welzijn op recept

Welzijn op Recept (in Overdie, Koedijk en Oudorp) is voor iedereen met klachten over slapeloosheid, sombere gevoelens, hoofdpijn en eenzaamheid, waarbij een medische oplossing niet helpt. Via de huisarts, praktijkondersteuner of de wijkverpleegkundige krijgt u een verwijzing naar WonenPlus Alkmaar. We bespreken met u de wensen, mogelijkheden en belemmeringen. Samen eten, sporten of een andere activiteit? Bij elkaar koffie drinken of wandelen? Voor sommigen is het een drempel. Eventueel gaat de vrijwilliger de eerste (paar) keer met u mee. Het zet de leuke dingen op de voorgrond en verschuift klachten naar de achtergrond. Neem contact op met het servicepunt van WonenPlus en vraag naar Daniella IJsveld.

G'oud de Hofstaete en de Vuyk

Project G’oud is een initiatief van diverse organisaties die zich inzetten voor het langer zelfstandig thuiswonen van ouderen bij geklusterde woonvormen. G’oud staat voor Goed Oud. We stimuleren dat mensen naar elkaar omkijken. Samen met de buren een gemeenschap vormen. Naar elkaar omkijken met ondersteuning als dat nodig. Dat kan zijn door buren, vrijwilligers of professionals die allen goed met elkaar samen werken en elkaar kennen.