Laatste nieuws

Gouden insigne voor Engel Schoffelmeer

Burgemeester Anja Schouten reikte vrijdag 24 mei het Ere-insigne in goud van de stad Alkmaar uit aan Engel Schoffelmeer. Zij deed dit tijdens de viering van het 20 jarig bestaan van WonenPlus Alkmaar in Sportcomplex de Meent.

Engel Schoffelmeer zet zich al 20 jaar in voor WonenPlus Alkmaar. Hij is één van de vrijwilligers van het eerste uur. Voor WonenPlus ondersteunt hij kwetsbare Alkmaarders en helpt hen onder meer bij tuinieren, belastingformulieren invullen, de administratie, vervoer en zingeving. Schoffelmeer zette ook het project Vooraf Geregeld op, dat hulp biedt bij het vormgeven en regelen van het afscheid van het leven. Hij maakte een uitgebreid werkboek en trainde daarvoor ook andere vrijwilligers, die inmiddels allemaal op deze manier cliënten van WonenPlus ondersteunen. Hij zet zich met name in voor mensen met een klein of geen netwerk. Ook ondersteunt hij het nauwe netwerk om een hulpvrager heen zoals de mantelzorger bij bijvoorbeeld een uitvaart of de partner van iemand met dementie.
Engel Schoffelmeer is betrouwbaar en werkt zeer zorgvuldig met kwetsbare personen, ook die met diverse gedragsproblemen. Hij is een zeer gewaardeerde en geliefde vrijwilliger door zijn begrip, respect en geduld. Als dank voor zijn jarenlange inzet voor WonenPlus Alkmaar met meer dan 2100 diensten, verleende het college van burgemeester en wethouders hem het Ere-insigne in goud van de stad Alkmaar met bijbehorende oorkonde.

Alkmaars Nieuwsblad, mei 2024. Rodi Media. Jan Jong fotografie.

Formulierenpunt

Enige tijd geleden kwam een abonnee van WonenPlus tijdens de start van het formulierenpunt, met een taart en bloemen aanlopen. Meneer was zo blij: hij slaapt eindelijk weer goed, alle rekeningen zijn betaald, er zijn betalingsregelingen getroffen, hij snapt hoe de zorg in Nederland in elkaar zit, hij leest zijn post en reageert op tijd op zijn brieven. Zijn administratie is nu ook netjes geordend. Meneer heeft letterlijk en figuurlijk weer overzicht en kan weer verder. U kunt op afspraak gebruik maken van het formulierenpunt op donderdagochtend bij WonenPlus. Bel (072) 5122711. 

Informatiebijeenkomst Vooraf Geregeld

Nadenken over uitvaartwensen geeft rust en houvast voor de persoon zelf maar ook voor de nabestaanden. Wat wil ik vastleggen? Weet men wat mijn uitvaart- en andere wensen zijn? Wat wil ik graag of wat juist niet? Wat kan ik hierin zelf doen? Wat wil ik overlaten aan mijn nabestaanden?  Wat er valt te doen in de voorbereiding wordt in deze bijeenkomst uitgelegd door WonenPlus vrijwilliger Engel Schoffelmeer samen met uitvaartleidster Petra Timmers van Monuta. Kom naar deze gratis bijeenkomst op woensdag 24 april van 14:00 tot 16:00 uur bij VoorMekaar Daalmeer in wijkcentrum Daalmeer, Johanna Naberstraat 77b. Wilt u een vrijwilliger aanvragen voor de hulp aan huis bel dan met WonenPlus en vraag naar een Vooraf Geregeld vrijwilliger.