De Derde Helft

De Derde Helft bij Kolping Boys

De Derde Helft, elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in het clubhuis van Kolping Boys is een initiatief van het Ouderenfonds waarbij sportverenigingen gestimuleerd worden hun clubhuis overdag open te stellen voor senioren. Leden en niet-leden van de vereniging kunnen elkaar in het clubhuis ontmoeten en met elkaar activiteiten ondernemen. Hierbij is iedereen welkom.
Elke week komen er ruim 40 mensen om deel te nemen aan buitenactiviteiten; Walking Football, jeu de boules of wandelen of aan binnenactiviteiten; biljarten, kaarten, sjoelen, keezen en darten. En er zijn plannen voor nog meer activiteiten.

Nieuwe ontmoetingsplaats voor senioren
De Derde Helft is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Senioren zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. De activiteiten zijn uitnodigend, laagdrempelig en altijd gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen in beweging te komen en sociaal actief te blijven. U kunt vrijblijvend een kijkje komen nemen en deelnemen aan de activiteiten of alleen een kopje koffie drinken.

Samenwerking maatschappelijke instellingen
De Derde Helft heeft een samenwerking met maatschappelijke instellingen. Inge Zoet, consulent van WonenPlus, is aanwezig bij de Derde Helft. “Ik draag dit initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en Kolping Boys een warm hart toe. In beweging blijven en sociaal actief zijn is ontzettend belangrijk voor een positieve geest en gezondheid. Daarnaast voelt de Derde Helft nu al aan als een grote familie met aandacht voor elkaar. U kunt bij mij terecht voor ontvangst, uw strippenkaart, voor uw vragen op het gebied van welzijn en zorg of voor een gezellig praatje of een luisterend oor. VoorMekaar Oudorp is het wijkcontactpunt in wijkcentrum de Oever waar ik ook bij betrokken ben. Verder hoop ik veel mensen bekend te maken met de Derde Helft. Het bruist van de energie op deze prachtige locatie en in het sfeervolle clubhuis”.