Vrijwilligers vacatures

Digitale hulp

De digitale hulpvragen nemen toe. Men wil graag leren beeldbellen, overweg kunnen met apps, boodschappen bestellen of kunnen mailen. Het gaat vaak om gebruikersvragen maar soms ook om het installeren van apps en updates. Vind je het ook belangrijk dat iedereen mee moet kunnen komen in deze digitaal snelle wereld? Heb je zin om vrijwillig onze abonnees te ondersteunen met hun tablet of smartphone? Het gaat om individuele rustige uitleg  bij de mensen thuis. Ook ‘gewone’ computerhulp gezocht!

Tuinhulp

Tuintjes opknappen bij mensen die zelf niet meer in staat zijn om hun eigen tuin te doen. Het gaat om: snoeien, schoffelen, grasmaaien, plantjes potten, onkruid wieden, potten vullen met aarde. Maar ook: een tuinpad bladervrij maken of een hegje snoeien. Resultaat: een opgeknapte tuin, een dankbare bewoner en een blije buurt. Kom je ons versterken? Je bepaalt je eigen tijd. Help ons helpen!

Boodschappenhulp

Steeds meer ouderen en jongeren met een fysieke, verstandelijke of psychiatrische beperking doen een beroep op boodschappenhulp. Incidenteel bijvoorbeeld bij ziekte. Of wekelijks. Op de fiets of met de auto. Er zijn ook abonnees die het fijn vinden om samen met u hun boodschappen te doen.

Energiecoaches

Als energiecoach help je mee met verduurzamen en het ontwikkelen van energiezuinig gedrag en het energiezuinig maken van (huur)woningen, zodat bewoners geld en energie kunnen besparen. Technische kennis is niet nodig. Ben je sociaal en communicatief sterk, bied je graag de helpende hand of advies en voor minimaal een jaar inzetbaar? Wellicht is dit iets voor jou. Je krijgt een kosteloze training van vier dagdelen door Duurzaam Bouwloket. Alleen ’s avonds inzetbaar is geen probleem. Aanmelden bij: Elisabeth Hoekstra: e.hoekstra@wonenplusalkmaar.nl 

Klussers

Lijkt het je leuk om mensen uit je buurt te helpen met (kleine) klussen in en om hun huis? Wij koppelen onze abonnees die dit zelf niet kunnen aan klussers met een sociaal hart. Je maakt de afspraken aan de hand van je eigen tijd. In je eigen wijk of door heel Alkmaar. In voor een kennismakingsgesprek met een van onze consulenten? Graag tot ziens! Je bent helemaal welkom als je STEVIGE BOOR hebt!

Structurele administratie hulp

Iemand helpen met het bijhouden van de eigen administratie? Met het invullen van formulieren. Met het ondersteunen van de binnengekomen post. Met uitleg van brieven die niet begrepen worden. Of met andere administratieve handelingen. Wij koppelen je graag aan iemand die dat niet zelf kan. Incidenteel of structureel. 

Volg ons op

Privacyverklaring

IBAN NL40RABO0111723450

KvK. nr. 37118465